Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

50 böcker för spelutvecklare

Ernest Adams har sammanställt en lista på femtio böcker man bör ha läst som speldesigner.

Jag har inte riktigt hunnit titta igenom lisan ännu, så jag skall inte lägga några kommentarer på hur väl jag anser att han har lyckats, men jag är övertygad om att ni kan hitta några riktiga guldkorn där. Jag återkommr med mina kommentarer framöver.

Comments

Loading Facebook Comments ...

2 replies to 50 böcker för spelutvecklare

  1. Ola Janson 2007-02-21 13:39

    Jag har läst kanske tio av de femtio och jag måste erkänna att det var ett väldigt stort fokus på datorspel. Men det får man väl acceptera.

    Jag saknade dock Staffans, Patterns in Gamedesign. Den är guld.

  2. Peter Nordstrand 2007-02-27 13:37

    En utmärkt lista, tycker jag. Personligen skulle jag göra som Ola och sålla bort alla handböckerna i datorspelsformgivning, men det är väl mest en fråga om personliga preferenser. De riktigt stora pengarna finns ju i datorspel, vilket naturligtvis sätter sitt spår i bokfloran.

    Tack för en bra blog!

Leave a comment