Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Flashmobsen sprider sig

Det är kul att se hur fenomenet flashmob börjar på att bli mer och mer vanligt även i vårt annars ganska tråkiga hemland. För mig är det här ett par steg närmare den förståelse för pervasive gaming som jag hoppas skall uppstå även här.

Här följer ett av många YouTubeklipp ifrån Hässelbys match där 300 supporters dök upp och hejade på knattarna. Gillar ni det är det bara att göra en sökning på Hässelby, det finns fler, men detta är den som länkas ifrån Improv Everywhere, hjärnorna bakom många nya flashmobs. Om ni inte har tittat på deras sida tidigar så föreslår jag at ni gör det. Den är bra.

Här är för övrigt Improv Everywheres variant av flashmoben. Inte helt säker på vems idé det var från början, facebookgruppen har funnits på svenska ett tag, men bra idéer brukar ju ha en förmåga att dyka upp på flera platser samtidigt.

Comments

Loading Facebook Comments ...

3 replies to Flashmobsen sprider sig

  1. Tomb 2008-06-03 14:21

    Nu glömmer du bort att Impro evrywhere skriver väldigt noga på deras hemsida att de INTE sysslar med flashmobs. :)

  2. Jon 2008-06-04 13:57

    Nej, ska man vara helt korrekt så är ju en flashmob något som någon kommer på, sprider till sina vänner och därigenom får det att spridas vidare direkt, utan större förberedande planering. Improv Everywheres grejer är välplanerade och påminenr mer om improvisationsteater än om flashmobs, men uttrycket flashmob har ju, åtminstone i sverige, använts om denna typ av evenemang, fotbollsmatchen ovan är ju ett exempel på det.

  3. Peter 2009-04-15 23:20

    Jag blir så lycklig varje gång jag ser något sånt här. :) Att sprida lite slumpartad glädje i vårt annars så tråkiga land är alltid rätt! Vem kan inte le åt en sån här sak? Starkt jobbat!

Leave a comment