Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Att skapa aktivitet i gränslandet mellan datorcommunity och verklighet – arbetet påbörjat!

Japp. Som vanligt så kommer jag att inleda inlägget med att ursäkta att jag skriver allt för sällan i denna blogg. Som tur är så kan jag ju alltid skylla på att jag gör en massa andra spännande och viktiga saker istället. Eftersom jag håller mig uppdaterad genom att läsa en hel del bloggar så har jag egentligen hur mycket som helst att dela med mig av, jag hinner bara inte skriva det. Jag jobbar på en lösning på detta, just nu består lösningen av länkar med senast uppskattade blogginlägg nere till höger på sidan, men jag håller på att skriva ett plugin för att flytta in detta i det vanliga RSS-flödet utan att det tar allt för stor plats.

Nåja, till ämnet. Som många av er säkert vet har jag under de senaste två åren läst ”spelarkitektur” och börjar nu så sakta närma mig utbildningens avslut. Jag har påbörjat ett examinerande arbete som handlar om hur man förvandlar en passiv användare till en aktiv deltagare. Idén till arbetet uppstod ursprungligen under genomförandet av verklighetsspelet Lets-Play.se där vi tydligt kunde se en skillnad mellan olika typer av deltagande. Arbetet är i första hand riktat mot denna typ av verklighetsspel och jag hoppas att efter arbetets avslut kunna ge ett så enkelt svar som möjligt på hur man får en datoranvändare att resa sig ur sin stol och ge sig av ut på stan och utföra den aktivitet vi som speldesigners vill att de skall göra.

Följ med mig på denna resa! Jag lovar att rapportera arbetet här på bloggen allt eftersom det framskrider.

(…och ni vet ju alla hur mycket mina löften om att skriva på bloggen är värda. Som tur är har ni sedan tidigare getts rätten att pika mig och be mig om uppdateringar när jag missköter mig)

Comments

Loading Facebook Comments ...

1 reply to Att skapa aktivitet i gränslandet mellan datorcommunity och verklighet – arbetet påbörjat!

  1. Viss livsfara men ändå examinerande uppsats. Aktivitet i interaktiva verklighetsspel igen alltså. : Medspel 2008-06-13 16:17

    […] verkar inte riktigt vara på min sida när det gäller producerandet av mitt examinerande arbete i spelarkitekturkursen. I går hade jag hela dagen inplanerad för skrivande, men icke då. Jag […]

Leave a comment