Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Medspel och värdet av att skriva sitt namn

Jag har i dag tittat över mina träffar i sökmotorer, det kan ofta vara intressant att göra det emellanåt för att se om man gör rätt eller fel. Sökmotorplacering är för många en väldigt viktig faktor, så till viss del även för mig. Det finns många exempel som visar att en bra träff innebär att man verkar vara mer pålitlig (ja, jag borde ha en länk här, men tyvärr är det så mycket skräp där ute i detta ämne så jag törs inte riktigt börja leta). För att inte tala om hur lata de flesta är på att leta ignom sida två och sida tre i en länklista. Hur gör du själv när du söker efter något?

Jag skulle aldrig börja ändra på sidan ifall detta gav mina läsare ett sämre resultat, fula trick för att förbättra sin statistik är något som jag ser som ganska omoraliskt. Dessutom är det en tillfällig lösning som ofta ger sämre resultat i förlängingen. En bättre metod är att bygga sina sidor efter standarder, eftersom det är det som är vad man bör göra och vad sökmotorer jobbar för att skall få bäst resultat, alltså kan man bygga för framtiden och sökmotorerna kommer själva att sopa bort skräpet en efter en.

Men, jag kan ändå tänka mig att gå igenom min sida för att se om det fins något som är fel och lätt går att ändra på. En sak jag upptäckte nu och som jag inte tänkt på förut var att jag aldrig har skrivit Medspel i brödtexten förut! Detta innebär att alla sökningar på mitt namn som bara letar efter inlägg och inte efter bloggar inte kommer att hitta mig. Att skriva sitt namn kommer att på ett enkelt sätt skapa bättre träffar för den som letar efter just det, utan att man för den delen behöver göra dumheter med sidas html-kod. Nu har jag sådan tur att jag kan skriva om detta ämne, eftersom ”spelsystemet” sökmotorträffar intresserar mig. Ni som inte har det som naturligt ämne får kanske fundera ett varv till på hur ni får in det, eller andra viktiga ord, på ett naturligt sätt.

Så, för att sammanfatta dagens inlägg om några sökmotortips med holistisk synvinkel:

Och nu har jag löst mitt problem, på ett sätt som känns betydligt nyttigare än att fuska, förhoppningsvis känner ni samma sak. Det kanske finns fler ord som jag borde skriva i mina texter. Vad tror ni? Vad söker man efter när man skulle bli glad för att hitta denna blogg? Skriv dina förslag i kommentarer till detta inlägg. Bästa förslaget vinner en färgradio! :-)

Comments

Loading Facebook Comments ...

5 replies to Medspel och värdet av att skriva sitt namn

 1. Arvid Brobeck 2008-09-22 11:51

  Jag skulle vilja se ord som typ meningsfulla spel/ändamålsenliga spel. typ. ;)

 2. Jon 2008-09-27 0:57

  Det är bra ord, och nu är dom med, eftersom du skrev dom :-)

  Jo, jag håller med. Jag vet att du brinner lite extra för att ladda just dessa ord med rätt mening (för att definiera rätt mening föreslår jag att ni kikar in på lubits blogg, eller läser de inlägg jag har om spel som aktivitetsskapare).

  Jag är fortfarande lite osäker på om vi fixar det, det är ganska allmänna ord med spel ditsatt på slutet, så man måste bygga rätt mycket värde för att ”äga” dem. Jag letar fortfarande efter det perfekta och unika ordet som gör att alla förstår. En dag kommer det…

 3. Arvid Brobeck 2008-10-01 23:29

  Hmm. håller med, men min fundering i detta läget är kring om jag inte borde vinna färg radion på walkover ;)

 4. Jon 2008-10-02 14:13

  Det finns viss risk för det, men jag tror jag håller mig till min ursprungsplan. Jag inväntar ett svar till och sedan säger jag till er att den andre har vunnit. ;-)

 5. Nisse 2008-10-21 13:09

  Jag föreslår att du tar med ord som syltmunkar och äpplen. Det brukar folk gilla.

  Får jag en färgradio nu? ;)

Leave a comment