Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Medverkandetankar under tågresa

Jag sitter på tåget, på väg från Sundsvall till Göteborg. Det ger mig några timmar att döda. En del vettigt kommer naturligtvis att uträttas, men även lite allmänt ”slösurfande”. För att känna att även det är till någon nytta (och för att ha kvar länkarna jag läst) producerar jag ett blogginlägg med dagens läsning. Lite lista lite kommentarer, mycket rörigt. Det kommer förmodligen att komma uppdateriangar av detta under resans gång.

Vi börjar med lite Twitter:

Fortfarande kvar i samma blogg dyker det upp ett gästinlägg om ARG:et på Smithsonian. En intressant genomgång av genomförandet och väldigt intressant läsning för alla er som är intresserade av spel på museum. Min uppfattning är att de delar av spelet som utspelade sig på museet var de mest framgångsrika, i första hand på grund av deltagarsiffror, då jag inte fått någon tydlig bild av vad som egentligen gjordes. Spel har ju testats även här hemma i Sverige, och även här har deltagande på plats i museum varit framgångsrikt, medans klassiska internetbaserade gåtor med lösa kopplingar har haft svårare att nå riktigt ända fram. Att få deltagare verkar vara svårt, förmodligen finns det inte tillräckligt många som vet vad det är för sorts spel.

Det har länge funnits en diskussion huruvida man skall avslöja det som ett spel eller inte, så även i artikeln på Museum 2.0. Att inte göra det ger en mer spännande helhetsupplevelse, men jag tror ändå att vägen att gå är att klart och tydligt berätta vad det handlar om. Det ger en trygghet till spelaren i vad denna håller på med, vilket gör att spelaren tryggt kan ägna sig åt att spela i stället. Mer om detta finns i min D-uppsats som just blivit klar. Men den lämnar vi därhän så länge och återkommer när den är publicerad om några veckor.

Så, ja. Äntligen nere på ett tresiffrigt antal blogginlägg kvar att läsa i min bloggläsare. Precis i tid också, tåget är framme i Göteborg om tio minuter. Jag har varit lite dålig på att hålla efter läsningen på slutet. Därför har det inte varit varken så många autouppdateringar eller egna inlägg. Under skrivandet av detta har jag dock läst och bokmärkt en del, så det kommer en autouppdatering med lite fler länkar så småningom.

Så, till nästa gång, adjö! Om ni har några tankar, eller länkar, kring web2.0, spel och/eller deltagandekultur på museer får ni jättegärna höra av er. Så kanske vi kan göra mera djupdykningar i ämnet framöver.

Comments

Loading Facebook Comments ...

Leave a comment