Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Söta robotar får hjälp av medmänniskor

Jag tipsades om ett inlägg via Gizmodo. Det kallas för tweenbots och handlar om enkla robotar som endast kan åka rakt fram och för att ta sig dit dom ska måste ta hjälp av människor. Tanken är att för att de skall klara sig och klara sitt uppdrag så måste de få människor att känna medkänsla med ett icke levande objekt. Jättespännande och jätteroligt tycker jag!

Jag tror, utan någon egentlig fakta att bygga det på, att de avgörande faktorerna till att det lyckades så bra som det gjorde var:

Jag blev jättesugen på att själv bygga robotar och testa hur det skulle fungera här i Göteborg. Om jag skulle göra det skulle jag nog även testa att ha en ledsen och en arg robot, för att se om det blir någon skillnad i bemötande.

Så om ni träffar en på stan här hemma hoppas jag att ni hjälper den tillrätta…

Comments

Loading Facebook Comments ...

3 replies to Söta robotar får hjälp av medmänniskor

 1. Mariana Back 2009-04-16 9:01

  Hej Jon,
  Jag tycker att det är en helt underbar ide. Jag kommer att hjälpa varenda robot som jag ser :-)
  Arg, ledsen eller glad, spelar ingen roll…en roll

 2. Mariana Back 2009-04-16 9:01

  Jag tycker att det är en helt underbar ide. Jag kommer att hjälpa varenda robot som jag ser :-)
  Arg, ledsen eller glad, spelar ingen roll…

 3. Jon 2009-04-16 12:25

  Nånting hände med det här inlägget. det tog jättemycket fart på diskussionerna kring det, det syns inte så mycket här men är desto tydligare på facebook.

  Det måste vara något med de här små söta robotarna som får oss att reagera känslomässigt till och med mer än vi gör när det skrivs om andra människor. Skulel nog vara värt att kika närmare på.

Leave a comment