Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Rättegång och Gatushow i Stockholm

Jag hade ursprungligen tänkt att jag skulle hålla gatushower och annan teater ganska mycket utanför denna blogg, men det har blivit mer och mer av den varan i mitt liv så jag har tänkt om och vill få in det även här.

Jag är för tillfället i Stockholm, där jag skall se på Yokke/Mr Pinks rättegång angående olaga offentlig jonglering (som han själv uttryckt det). Yokke (och många med honom) anser att lagen är glasklar, poliserna som han inte kom överens med hade en annan uppfattning. PÅ fredag vet vi vad resultatet blir. Många i sveriges gatukulturscen är upprörda och många kommer att komma hit som stöd. Förmodligen blir det en friande dom och förmodligen kommer många att spela sina shower efteråt (oavsett resultat), vilket gör fredag till en intressant gatuteaterdag i Stockholm.

Själv var jag ute och spelade i dag! Förr har jag gjort marknader och festivaler, men detta var mitt första steg ut på ”ren gata”. Showen gick rätt dåligt måste jag väl erkänna, men det var inte det viktiga i dag. Det viktiga var att stiga över hindret att ta sig ut en helt vanlig eftermiddag och spela på gatan. Det tog mig ett par timmar att bygga upp modet denna gång, men när det väl gjordes så känndes det rätt okay. Jag hittade en del saker som fungerade väldigt annorlunda och som jag måste jobba med innan jag går ut nästa gång.

Nu är den första gjord och nästa gång är föroppningsvis enklare.

Comments

Loading Facebook Comments ...

Leave a comment