Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Rapport från Spiel Essen

Så var årets Spiel Essen över. För er som inte vet det så är Spiel en årlig brädspelsmässa där alla stora speluppfinnare, designers, utgivare och en hel del annat mindre lättdefinierat folk träffas. I år var det jag, Brisse, Johan, Sabina och Staffan som åkte ner. Vi tog färja från Göteborg till Kiel och vidare med bilen därifrån. En ganska smidig lösning som jag kan tipsa andra Göteborgare att välja om de ska dit.

Tidigare år har jag kommit hem med enorma mängder spel, men stannade på 5 – 6 stycken i år. I stort sett ingenting nytt utan en blandning av några äldre jag var intresserad av och några nytillverkningar av historiska spel. Mer om dem kommer så småningom när jag gått igenom dem och sett hur bra de är.

Det enda nya spelet jag köpte var Reiner Knizias spel Ramses Pyramid, utgivet av LEGO. En rolig idé från LEGO där de bygger hela spelet av legobitar. Detta är ett av en hel serie spel som har getts ut under våren, jag har ännu inte provspelat det, men jag brukar tycka om Knizias spel, så det borde vara åtminstone ok.

I övrigt så har jag hunnit besöka Essen även utanför mässan, tog en dag till att gå runt i staden, som är förvånansvärt vacker trots att den ligger mitt i Ruhr-området. Efter att äntligen tagit mig tid till detta har jag nu börjat lära känna staden och tror mig nu hitta till de flesta platser som mässbesökare talar om. Nästa år blir det ännumer tid till detta, dessutom skall det bli av att besöka grannstaden Werden, som skall ha många mycket fina och gamla hus. Men det får bli nästa års rapport…

Comments

Loading Facebook Comments ...

Leave a comment