Lets Play!

Game Design and the Everyday Life

Orkar du inte läsa? Lyssna istället! Återblick till P3 spel från 9 maj

(in Swedish, about Swedish speaking things, so no translation will follow)

Jag insåg plötsigt att jag, även om jag Twittrat om det, aldrig delade radioinslaget från P3 spel i maj.

I ungefär en timme diskuterar vi lekande och spelande med fokus på människan som spelar snarare än grafik och tuffa kontroller. Med andra ord det fokus jag brukar ha när jag talar. Om ni inte orkar sätta in i de artiklar jag publicerar (och försöker hålla uppdaterad även på den här sidan) så kan det här vara ett lättare sätt! Jag tycker det blev rätt bra, även om jag kan bli lite för akademisk emellanåt.

På P3s sida presenteras inslaget so:

Angelica Norgren, Susanne Möller och Tobias Norström filosoferar kring morgondagens spelande tillsammans med spelforskaren Jon Back. Det diskuteras lekande kattungar, spel som får oss att släppa handkontrollen och varför vi är barnsligt förtjusta i att spela tillsammans. Framtidens lek & spel 9 maj kl 18:03 – P3 Spel | Sveriges Radio

Så iväg och lyssna! Sen hör ni av er här om ni har frågor elelr kommentarer, så kan vi ta upp diskussionen och fortsätta!

Comments

Loading Facebook Comments ...

Leave a comment